another one bites the dust

''Predstava teče bez ijedne pauze, neće svako mesto da se zauzme, publika može da te omrzne, ne delimo besciljne aplauze.''

12.11.2017.

zima malo poranila ove godine, a dusu mi je vec na pocetku zaledilo proljece.

umrle su neke ptice i odletjele iz moga oka ravno na nebo.
u jatu pisama koje sam poslala najbolnije je sto nijedno nema nekoga ko ce ga primiti.
voljela bih da nijedna tvoja ptica ne leti nikome kao sto ni moja nema kome.
da joj se krila natope tvojim suzama i da umre na pokislim granama.
da snage imas za zagrljaj hladnih ledja u noci augusta i poslije da se vratis istom. dodir ledja o ledja, i tako cijeli zivot. ili bar ovo dosad.
kad das zivot na dlanu po ko zna koji put, pitat ces se i saznat koliko je mene kostao krcag prijateljske utjehe i vina ljubavi.
ne broji godine od mog rodjenja, ja placam neke stare dugove, moj duh zivi cak i kad ja spavam. plave ptice lete nebom i bez tebe ja sam slobodna.
moj duh nikad stati nece, bar dok se ne prevari kotacic srece, a vrtimo se po zvjezdanim nebesima i boli koliko treba da boli. boli koliko sam zasluzila, a plava ptica leti po srecnim orbitama
iako bi bolje bilo da leti po nesretnim.
ovako zna kome radost da oduzima.
dobro zna sta bi u ljudima zamrznula da bi te na kraju srecom ko iznenada prekinutom konekcijom pljunula
lazna euforija, smrtna zajebancija.

another one bites the dust


*volim


The minute I heard my first love story, I started looking for you, not knowing how blind that was. Lovers don't finally meet somewhere. They're in each other all along.


Mudro slovo prvo (Gete)
"Zašto rijeka genijalnosti tako rijetko teče? Gdje su njezini visoki valovi da vas snažno zapljusnu i potresu vam zapanjenu dušu? Prijatelji dragi, s obje strane rijeke stanuju sređena gospoda, kojima bi bujica upropastila kućice s vrtovima, lijehe tulipana, zelje u povrtnjaku. U strahu od te opasnosti, gospoda su na vrijeme izgradila nasipe i kanale."


Ja bi preživio . DINO !!!


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
85469

Powered by Blogger.ba