another one bites the dust

''Predstava teče bez ijedne pauze, neće svako mesto da se zauzme, publika može da te omrzne, ne delimo besciljne aplauze.''

03.04.2017.

raspoloženje

Balaš i njegova Drvena pesma i Ksenija Erker i Proljece je otpočelo s kišom
te dvije pjesme zajedno su trenutno raspoloženje
cinjenica je sto si bolji to te vise gule
ko tebe kamenom ti njega hljebom, al onim od 3-4 dana.
Da li je moguće voljeti nekoga toliko da ti je najteža stvar na svijetu pomisliti na rastanak? Glupo pitanje, moguće je. Jednom je jedan mudri insan rekao "Čovjek je životinja koja robuje svojim navikama"," i bio je u pravu. U potpunosti.
Toliko smo slabi i držimo se samo onoga što mislimo da imamo, a često baš samo to nemamo.
Volio bih kada bih je smatrao svojom, u toj mjeri u kojoj ona mene smatra svojim. Samo ja to ne mogu, ja to nikada nisam ni mogao. Nažalost.
Sanjao sam nedavno jedan san u kojem bježim od svih loših djela koja sam činio, bježao sam od njih a moja loša djela su me ipak stizala. Kako mi je bilo teško. Toliko teško da mogu reći da me taj san, kao niko do tada, ni ona niti jedna druga osoba, doveo do tačke u razmišljanju, koliko sam gadan i bijedan čitav svoj život...
Nisam nikakav psihoanalitičar, jer da jesam sigurno bih završio drugačije. Ovako niti imam nešto svoje, niti sam ikad razmišljao onda kada je zaista trebalo. Moj problem je što sve radim u pogrešan čas, i što o svemu razmišljam bar minutu prekasno.
Slušao sam njeno disanje, i gledao kako joj se prsa podižu i spuštaju. Ona je uvijek spavala spokojno, onako kako ja nikad nisam mogao a želio sam. Pramen njene kose me škakiljao po nosu, no nisam htio da se pomjerim da je ne bih probudio iz tog njenog spokojnog sna u kojem je vjerovatno sanjala: mene.

another one bites the dust


*volim


The minute I heard my first love story, I started looking for you, not knowing how blind that was. Lovers don't finally meet somewhere. They're in each other all along.


Mudro slovo prvo (Gete)
"Zašto rijeka genijalnosti tako rijetko teče? Gdje su njezini visoki valovi da vas snažno zapljusnu i potresu vam zapanjenu dušu? Prijatelji dragi, s obje strane rijeke stanuju sređena gospoda, kojima bi bujica upropastila kućice s vrtovima, lijehe tulipana, zelje u povrtnjaku. U strahu od te opasnosti, gospoda su na vrijeme izgradila nasipe i kanale."


Ja bi preživio . DINO !!!


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
85468

Powered by Blogger.ba